Yoga teacher: Valentina-Alexandra Georgescu

Sunt Instructor acreditat indian yoga, Antreprenor, Consilier NLP, Life Coach Artist. Pasiunea pentru artă a apărut mai întâi în bucătărie, unde am gătit intuitiv și ulterior m-a îndrumat către cursuri în domeniul culinar, iar de curând în a-mi lăsa creativitatea să se exprime liber în pictură, branding și marketing. În urmă cu aproximativ 4 ani, la vârsta de 24 de ani, mi-am resetat viața complet. În momentul acela urmam o carieră juridică, cu studii în domeniul juridic și al ingineriei. Viața m-a obligat însă să schimb acest curs prin apariția unor probleme de familie, care au necesitat implicarea mea în mod direct, în domeniul antreprenorial și renunțarea la ceea ce făceam pentru o perioadă de aproximativ 3 ani. Toate acestea au venit cu o viteză fantastică și m-au urnit către a-mi schimba interiorul. În acest timp m-am cunoscut cu adevărat pe mine. Am început să merg la diferite clase de yoga, la psiholog, am început să fac sport, să meditez, mi-am descoperit pasiunea pentru artă sub toate formele ei: pentru pictură, grafică, artă gastronomică. Am urmat cursuri de dezvoltare personală, mi-am luat certificarea pentru consilier NLP Integrativ, mi-am descoperit skill-uri în management și marketing, pe care nu știam că le dețin și, nu în ultimul rând, am urmat cursul de instructor yoga 200 HTTC, acreditat Yoga Alliance, Indian Yoga Academy, din cadrul școlii Fitness Scandinavia. Am făcut toate acestea pentru a mă regăsi pe mine, pentru a mă descoperi și pentru a mă cunoaște cu adevărat.

Yoga m-a ghidat și mă ghidează în explorarea corpului în profunzimile sale. Practica fizică, regulată (de cel puțin 4 ori pe săptămână), practica tehnicilor de respirație, practicarea meditației mi-au liniștit mintea și corpul. Astfel am ajuns să mă cunosc în profunzime, să îmi ascult corpul și să îi accept limitările, să am răbdare. Asanele lucrează toate grupele de mușchi fără a forța dezvoltarea acestora, ele corectează postura corpului și favorizează funcționarea naturală a organismului.

Prin toate experiențele pe care le-am trăit, prin emoțiile simțite, prin diferitele stări interioare, mi-am descoperit resurse prezente în interiorul meu, de a căror existență nici nu știam. Mi-am înțeles mecanismul și am înțeles că viața  este însăși un echilibru între minte, corp  și suflet. În interiorul nostru se afla o voce interioară, acea intuiție pe care dacă o lăsăm să vorbească și învățăm să o ascultăm, scoate la suprafață tot ce e mai frumos din noi.

Oamenii caută moduri de a se relaxa, de a-și liniști mintea și, din fericire, sunt din ce în ce mai deschiși în a sta față în față cu ei și de afla cauza problemelor/anxietăților lor.

Astfel, prin intermediul workshopurilor, claselor și programelor pe care le organizez, îmbin cunoștințele dobândite în programare neuro-lingvistică, yoga, artă și gastronomie. Prin intermediul acestor unelte ghidez mai departe alți oameni care vor să-și aducă mai multă bunăstare în viață, prezență, pentru o îmbunătățire a calității vieții, pentru autocunoaștere și pentru a hrăni benefic corpul, mintea și sufletul.

Atunci când mintea, trupul și sufletul sunt unificate, energia subtilă din interiorul nostru curge fără opreliști.

Realitatea noastră interioară ne influențează realitatea exterioară.