Samburele unei idei minunate provine din pasiune!

M-am intors din călătoriile în jurul lumii pentru a deschide acest centru, este un proiect de suflet și sper să văd aici cât mai mulți copii și părinți preocupați de o educație modernă, alternativă și interesați de a descoperi un nou domeniu, cel al gemologiei.

Am studiat Relatii Comerciale si Finaciar-Bancare Interne si Internationale specializarea Finante Banci in cadrul facultatii Romano Americana Bucuresti apoi am studiat Managamentul proiectelor in cadrul SNSPA unde am participat la diferite workshopuri in managmentul proiectelor prin tara. Un modul de formare, care mi-a marcat si influentat perceptia despre educatia copiilor in tara noastra a fost modulul : „Metode şi instrumente de educaţie non-formală în context Tineret în Acţiune”  si „Managementul proiectelor Tineret in Actiune” Oltenita in 2011. Acolo am colaborat cu o echipa desemnata si am creat un proiect european de dezvoltare in educatie.

Am lucrat in domeniul financiar dar am stiut ca drumul meu este altul, astfel am plecat in lume pentru a gasii acel „je ne sais quoi”

Am plecat pe vas de croaziera la varsta de 24 de ani si acolo m-am redescoperit !

Calatoriile sunt cele care iti deschid sufletul iti aduc o noua perspectiva si te definesc.Calatoriile sunt cele care te ajuta sa devii persoana aceea pe care o cautai. Calatoria este cea mai puternica forma de invatare si astfel, eu am descoperit cum la baza invatarii sta creativitatea. Deschiderea orizonurilor in alte directii decat cele cunoscute de noi prin scoala este si ea aflata tot prin explorare .

In calatoriile mele am lucrat pentru diferite companii de bijuterii unde am învățat și predat Gemologia. Fiind angajata unei companii din New York City, USA care produce și face design exclusiv de bijuterii, special pentru vasele de croazieră, m-am reîntors în țară cu un scop, acela de a împartăși din pasinea mea copiilor din România și, totodată, de a dezvolta acest domeniu. Mai mult decât atât, mi-am dorit să creez un loc călduros, prietenos unde elevii se pot pregăti pentru școală într-o manieră profesională și cu metode interactive.

Am studiat Gemology Institute of America( GIA ) si aici am descoperit misterele pietrelor pretioase si am aflat despre cursurile dedicate copiilor.Deschiderea orizonurilor catre un domeniu atat de complex  si extins in intreaga lume este inedita. Voi continua studiile pe parcusul acestui an 2020 in designul bijuteriilor si asfel voi crea un nou curs creativ la centrul Bee Creative Kid.

Institutiile GIA sunt răspândite în toată lumea: Londra, Hong Kong, Jaipur-India, New York dar singurele cursuri organizate pentru copii în gemologie sunt susținute în America.

Am creat un centru unde copiii pot afla despre teoriile și tehnicile care pot inspira designul de bijuterii, evaluarea pietrelor, identificarea și caracterizarea diferitelor pietre prețioase.

Copiii vor putea înțelege valoarea pietrelor, vor recunoaște diferitele culori și nume de pietre, vor afla despre pietrele faimoase și vor înțelege calitatea si raritatea lor. La ateliere, copiii își vor crea propriile designuri și își vor confecționa bijuterii, vor construi pământul din Clay modelator și vor înțelege principiile gemologice. Acestea sunt doar câteva din experimentele cursului GEMKIDS.

Mi-am dorit să îmbin utilul cu plăcutul și astfel am creat o oază de studiu, unde creativitatea și învățarea se îmbină perfect. Copiii vor putea să fie pregătiți la un nivel înalt utilizând noi tehnici de învățare a materiilor principale școlare, aceasta fiind o necesitate pentru sistemul de învățământ din țară noastră. Traversând bariera în zona creativă, copiii vor putea învăța despre creație și vor participa la tot felul de activități interactive care să îi motiveze și dezvolte armonios.