Cine sunt?

Numele meu este Andreea și sunt profesoară de limba și literatura română/franceză. Am 24 de ani și sunt o persoană comunicativă, sociabilă, empatică, punctuală, flexibilă, deschisă la nou și, nu în ultimul rând, iubesc copiii și meseria pe care o practic.

Ce experiență am?

Sunt absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București, specializarea limba și literatura română-limba și literatura franceză, instituție ce mi-a oferit posibilitatea să urmez și cursurile modulului psihopedagogic și să practic cea mai frumoasă meserie. Practica pedagogică efectuată în timpul facultății a fost factorul esențial în procesul de învățare, constând în pregătirea mea ca profesor prin consolidarea cunoștințelor psihopedagogice și aplicarea acestora. Totodată, această perioadă mi-a oferit ocazia de a intra cu adevărat în acest mediu și de a-mi vedea visul împlinit. Aflându-mă în centrul copiilor, am descoperit ce simțeau profesorii mei când veneau în fața clasei pentru a preda o nouă lecție. În același timp, emoțiile au fost asociate cu bucuria de a vedea că elevii au înțeles lecțiile predate de mine.

            Această experiență mi-a oferit posibilitatea de a conștientiza că mă pot descurca pe viitor în acest domeniu și pot practica meseria de profesor, care mi se potrivește, întrucât am răbdarea necesară de a explica elevilor tot ce trebuie, îi tratez cu respect, înțelegere, iubire și îi apreciez pe fiecare în parte, nefăcând discriminări. De asemenea, nu îmi lipsesc nici empatia și atitudinea pozitivă. Consider că am găsit moduri atractive de a transmite informația elevilor, folosind metode prin care le-am captat atenția și i-am făcut să interacționeze cu mine.

            Ajungând la finalul celor trei ani de studii, am decis să urmez masterul Managementul Organizațiilor Educaționale din cadrul Facultății de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerii, Universitatea Politehnica din București. Totodată, pe parcursul celor doi ani de master  am profesat într-un centru de meditații din București, unde am avut posibilitatea de a pune în practică tot ce am învățat. Desfășurarea activităților didactice în cadrul centrului de meditații m-a ajutat să îmi dezvolt abilitățile specifice acestei profesii.