Cunoașterea limbilor străine te ajută să comunici eficient cu diferite persoane. De asemenea, ele sunt folosite în toate domeniile. Limbile străine leagă continente, țări, culturi și civilizații. De la limba franceză, care era folosită foarte mult în spațiul românesc de prin secolul al XVIII-lea, s-a trecut în prezent la engleză, limba celui mai puternic stat din lume, limba cea mai folosită la nivel global.

              Învățarea limbilor străine aduce cu sine mai multe avantaje, printre care:

  • Ajută creierul să funcționeze mai bine;
  • Crește capacitatea de memorare;
  • Gândirea abstractă primește un ajutor;
  • Oportunități multiple în diverse domenii;
  • Șansa unei cariere în domeniul limbilor straine;
  • Nu există o limită de vârstă pentru studiu.

              Cunoașterea unei limbi straine de circulație internațională precum este limba engleză ajută considerabil capacitatea de memorare, aspect care contribuie la dezvoltarea continuă a unor noi mecanisme de gândire. De altfel, studiul limbii engleze poate să ajute la o formare mai ușoară a conceptelor.

              Franceza este o limbă romanică, alături de spaniolă, italiană, portugheză, provensală, română, catalană și este vorbită de aproximativ 75 de milioane de oameni. Este limba oficială în Franţa, Haiti şi Luxemburg şi a doua limbă oficială în Canada, Belgia şi Elveţia. Este, de asemenea, una dintre cele şase limbi oficiale ale Uniunii Europene.

              Pronunţia franţuzească diferă mult de scrierea în limba franceză. De asemenea, spre deosebire de limba engleză, se face o deosebire importantă între “vous” – foarte politicos şi păstrat în limbă şi “tu” – mai puţin formal.

              Gramatica limbii franceze poate fi ușor asemănată cu gramatica limbii române, mai ales datorită gradului de dificultate la care cursanții care învață această limbă sunt supuși.