Atelier Franceză/Engleză Distractivă

În cadrul  atelierelor de franceză/ engleză distractivă, copiii vor învăța noțiuni de vocabular în limba franceză/ engleză (de exemplu: forme de salut, fructe, legume, obiecte vestimentare, numere, obiecte de mobilier, părțile corpului uman, păsări, animale etc.). Atelierele se vor desfășura într-un mediu relaxant și prietenos, discuțiile se vor purta liber, elevii învățând să se exprime și să comunice în limba franceză/ engleză. Ne vom folosi de echipamentele și aparatele de care dispune centrul (tabla interactivă, laptop, videoproiector etc.) pentru a crea o atmosferă plăcută în care elevii să simtă confortabil și în siguranță. Este cunoscut faptul că mediul în care se desfășoară un curs constituie un factor important pentru realizarea cu succes a acestuia, iar eficiența predării și a învățării depinde și de modul în care profesorul își desfășoară activitatea, dar și de metodele și tehnicile folosite. De aceea, profesorii noștri sunt cadre didactice tinere, bine instruite, care utilizează metode și tehnici de predare-învățare interactiv-moderne, adaptându-se ușor cerințelor și nevoilor elevilor.

În cadrul acestor ateliere principala metodă de instruire folosită va fi jocul, activitățile fiind organizate astfel încât să le permită copiilor să descopere franceza/ engleza într-un mod plăcut și distractiv. Câteva dintre beneficiile oferite de către atelierele noastre sunt:

-valorificarea potențialului cursantului;

-prin ambientul creat cursantul va fi motivat să învețe și să descopere lucruri noi;

-dezvoltarea competențelor de comunicare în limba franceză/ engleză;

-stimularea creativității și a imaginației;

-încurajarea cursanților să participe la jocuri dinamice;

-ca materiale didactice vom folosi: planșe de lucru, fișe de activități, diferite aplicații media, instrumente audio-video;

-organizarea activităților cu diferite tematici.